magdireceptek

Vegán kétszínes sajttorta

Hozzávalók:

Kekszes réteghez:

15 dkg csokis vegán zabkeksz

5 dkg kókuszolaj

Fehér réteghez:

25 dkg vegán mascarpone

5 dk fehér csokoládé

1,5 dl vegán habtejszín

eritrit vagy stevia – ízlés szerint

2 g agar-agar

Barna réteghez:

25 dkg vegán mascarpone

5 dk vegán nutella

1,5 dl vegán habtejszín

eritrit vagy stevia – ízlés szerint

2 g agar-agar

Elkészítés:

A kekszes alaphoz  kekszeket egy aprítógépbe tesszük és daráljuk morzsalékosra, adjuk hozzá a felolvasztott kókuszzsírt; és ha szükséges, még egy kis növényi tejet. Az így kapott masszát egy tortaformába nyomkodjuk bele és tegyük hűtőbe. Eközben a fehér réteghez olvasszuk fel 2 ek. növényi tejszínnel együtt a fehér csokit. Az agar-agart oldjuk fel 1 ek. hideg vízben és melegítsük össze, hogy feloldódjon az agar-agar por. A habtejszínt verjük fel, a mascarponéhoz pedig adjuk hozzá az eritritet vagy steviát. Mindent keverjünk össze, és oszlassuk el a kekszes alapon. 1 órára tegyük hűtőbe. A barna réteghez ugyanígy járjunk el az agar-agarral, a tejszínnel, és a mascarponéval. Mindent keverjünk össze, és színezzük a mogyorókrémmel. Kenjük az így kapott krémet a fehér rétegre. Macerásnak tűnik, de megéri. Tálaljuk sok-sok gyümölccsel.

    Ezeket olvastad már?

    Kapros kukoricapástétom

    vega_pokemontrainer4000

    Valamelyik nap bevásároltam kukoricakonzervből, mert hirtelen rámtört, hogy mennyire szeretem és hiányzik (és  épp most volt leárazva is, szóval ez...

    Flódnitorta

    vega_pokemontrainer4000

    Ez a süti igazi téli, laktató finomság. Vasárnap (tegnap) tortaformában készítettem, édesapám születésnapjára -ma késő este leptük meg vele.  A...

    Rukkola pesto

    vega_pokemontrainer4000

    Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli...